Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Prezentare generală

Gorban (în trecut, Zberoaia și Scoposeni) este o comună în județul Iași, Moldova, România, formată din satele Gorban (reședința), Gura Bohotin, Podu Hagiului, Scoposeni și Zberoaia.

Comuna se află în extremitatea sud-estică a județului, la limita cu județul Vaslui și la granița cu raionul Hâncești din Republica Moldova, la vărsarea Bohotinului, Jijiei și Moșnei în Prut, pe malul drept al celor din urmă două ape. Este străbătută de șoseaua națională DN28, care leagă Iașiul de Albița, unde există un punct de trecere a frontierei moldo-române. Din acest drum, lângă Podu Hagiului se ramifică șoseaua județeană DJ244G, care o leagă spre nord-vest de Cozmești. Tot din DN28, la Gura Bohotin se ramifică șoseaua județeană DJ249, care duce spre nord-vest la Grozești, Prisăcani, Țuțora, Ungheni și Victoria (unde se termină în DN24).

Comuna are ca vecini în partea de nord comunele Răducăneni și Grozești, în partea de sud Drânceni din județul Vaslui, în partea estică comunele Nemțeni și Cotul Morii din raionul Hâncești, Republica Moldova, iar în partea de vest Moșna și Cozmești.

Ultima actualizare: 10:00 | 17.05.2024

Sari la conținut